wallpaper

Saturday, March 30, 2013

LIMA 2013

LANGKAWI INTERNATIONAL MARITIME & AEROSPACE EXHIBITION (LIMA 2013) telah berlangsung lagi pada tahun ini di Langkawi pada 26-30 Mac 2013.


Alhamdulillah untuk LIMA yang sedang berlangsung ini, dapat lah cari duit sikit dengan ambik upah untuk pasang banner LIMA 13 kat jalan-jalan utama kat KL. 2 minggu lepas settled dah urusan untuk pasang semua banner.. 4 malam we all ambik masa untuk pasang semua banner..

Lokasi yang kita orang pasang banner hari tu: Jalan Wangsa Maju-Jelatek,
 Jalan Ampang-KLCC, Sepanjang Jalan Tun Razak dari Bulatan Pahang, kawasan MINDEF,
 Jalan ayer pansa- Jalan Semarak. Dengan menggunakan satu van & satu alza, kitaorang sewa tangga, jaket keselamatan dan kon untuk tutup jalan.. Paling mencabar apabila kena pasang kat tengah2 pembahagi jalan yang x blh nk tutup jalan. Contoh mcm dekat jalan KLCC dan Jalan Tun Razak.. Memang mencabar sebab awal pagi ramai kereta bawak laju.. sebab jalan kosong.. Alhamdulillah sewaktu pasang banner ni xde benda yang x diingini berlaku.. 

Time pasang banner ni mcm2 boleh tengok gelagat manusia waktu malam kat kuala lumpur ni.. 
Ada yang accident baru keluar dari club malam.. Ada yang merempit.. Ada golongan gelandangan yang tiada rumah.. Mereka mencari makanan dan tin-tin kosong dalam tong sampah.. Banyak benda aku boleh belajar dan ambik iktibar untuk diri ini.. Orang cina pagi-pagi dah keluar untuk cari rezeki.. Itu salah satu sebab mengapa diaorang ekonomi bagus.. Bukan kah rezeki itu akan ada bagi orang yang keluar di awal pagi.. 

Bila dah buat kerja pasang banner ni, memang penat sangat.. Sebab siang hari berkerja kt pejabat.. Malam plak start kul 8 sampai 2.45 pagi pasang banner.. Memang tak cukup tido.. Sampai ada gak la terlajak bangun pagi.. Bila fikir-fikir rasa mcm budak praktikal overseas plak kan, siang praktikal kat company, malam plak kerja part time.. 

Just nak share few pictures time wat pasang banner tu. :) 

- Pasang banner kat tepi jalan-

- Banner yang sedang dipasang-

-www.lima.com.my-

-LIMA kembali-

-Time cucuk besi kat banner sebelum boleh ikat kat tiang-

-Kerja-kerja ikat banner kat tiang lampu tengah jalan-

- Semua banner yang kena pasang-

-No lesen DBKL, lebih 450 banner aku kena tulis tangan no lesen-

-Banner siap untuk di pasang- 

No comments:

Post a Comment