wallpaper

Friday, March 7, 2014

Ujian ini milik Allah

Kesakitan ini adalah salah satu ujian dari Allah.. Mungkin kerna aku kadangkala lupa pada Allah.. di sibukkan diri dengan perkara dunia.. Aku sedar aku lupa pada Allah kerana aku kejar pada dunia..

Allah suruh aku berehat.. Allah suruh aku fikir dan terus berfikir.. Memang Allah bg aku tanggungjawab untk kerjaya aku, tapi Allah nak diri ini ingat yg tanggungjawab dan hak Allah pada aku kena jaga. 

Aku takut mati.. Bukankah mati itu pasti.. Pengalaman dalam terowong MRI scan buat aku rasa bagaimana kita mati nanti.. Walau 15 minit dlm terowong MRI tu,aku rasa tak selesa sbb kurang udara dlm tu.. aku rasa keseorangan.. nak gerak doktor tak bagi gerak.. macam tu nanti kita dalam kubur nanti.. kegelapan dan keseorangan..

Aku bersyukur sebab Allah panjangkan umur mama.. Kasih sayang seorang ibu tak pernah kurang.. Walau tak diminta temankan aku kt wad ni, mama tetap temankan.. Katanya kesian aku tinggal sorang2.. Kesian tengok mama terkejar nak dtg sini dan balik rumah sbb nk siapkan kaklong yg baru bersalin.. Hanya Allah dapat balas jasa mama..

Pagi ni nurse suruh makan awal sbb kejap lagi kena puasa.. Petang nanti kena masuk bilik pembedahan sbb doktor nk buat injection kt tulang belakang yg sakit.
Moga dipermudahkan urusan ini.. Moga aku cepat sembuh.. Aku insan yang lemah.. Yang mengharap ihsan dari Allah untuk hidup di dunia ini..

No comments:

Post a Comment