wallpaper

Tuesday, September 10, 2013

Episod pertama bermula

Episod kehidupan baru bermula.. Kehidupan seorang pelajar makin hilang dari diri.. Belajar erti susah payah dalam mencari rezeki untuk diri dan keluarga.. Belajar erti tanggungjawab.. Tanggungjawab pada diri, keluarga dan kerjaya.. Mungkin cabaran dan tanggungjawab kita berbeza.. Tetapi kepayahan itu pasti dijalan yang sama.. 

Seminggu lebih sudah aku bekerja di RHB ini.. Ditengah-tengah kotaraya kuala lumpur.. Yang tidak pernah sunyi dari kelendar hidup manusia.. Pada aku kerjaya kali ini berbeza dari yang aku pernah kerja.. Kerna besar tanggungjawab di bahu ini.. Tinggi harapan dari pengurus buat aku dan sahabat.. 

Ikhlas kan diri untuk mencari rezeki pasti kerja mudah dijalani.. Amanah dalam apa jua yang diceburi.. Pasti Allah akan menjaga diri kita ini.. Setiap apa yang kita lakukan pasti ada risiko.. Perlu tahu bagaimana untuk memastikan risiko itu tidak pada diri kita.. 

Moga perjalanan pertama ini yang baru bermula dipermudahkan illahi.. Kerna pasti akan banyak cabaran yang akan menanti.. Tanggungjawab besar juga akan menyusul di kemudian hari.. Aku perlu kuat dan bersabar untuk menjadi insan sejati..

No comments:

Post a Comment