wallpaper

Thursday, August 22, 2013

Cabaran bermula

Alhamdulillah.. Akhirnya selesai jua pengajian Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan (Kewangan) selepas berhempas pulas selama 2 tahun.. Walaupun tidak dapat tamat dengan kelas pertama, aku bersyukur dengan keputusan yang ada.. Kerna setiap apa yang kita dapat adalah bergantung pada usaha kita..

Jangan pernah salahkan orang lain.. Kerna diri lebih tahu betapa kuat usaha kita dalam pengajian.. Tamat dengan Kelas Kedua(Tinggi) pun sudah cukup bagi aku.. Ada peningkatan berbanding keputusan diploma dulu.. InsyaAllah november ini akan berkonvi di UiTM Lendu. First batch yang akan konvo di sana.. Kalau mengikut perancang..

Tamatnya belajar bermaksud aku perlu mencari kerja.. Sudah beberapa interview aku pergi.. Kebanyakkan nya masih menunggu keputusan nya.. Buat masa ini aku berkerja di bahagian sales untuk Bank Rakyat Setapak.. Dapat basic + commission loan.. Alhamdulillah sebulan aku buat sales ni bnyk gak commission aku dapat.

Pengurus Cawangan selalu pesan, jangan pernah putus asa untuk cari kerja.. Yang penting kena usaha dulu.. Yang lain akan datang.. Cuma antara cepat atau lambat.. Pengurus pesan kalo aku buat sales ni, atleast nanti ada pengalaman berkaitan sales dan marketing so nanti senang bila interview dgn bank..

Mama selalu tanya bila blh dapat kerja tetap.. Aku faham.. Mungkin mama risau tengok anak dia yang ada degree ni belum dapat kerja yang setimpal dengan kelulusan aku.. Jangan risau mama.. InsyaAllah kerja ni pun ada rezeki untuk mama n adik-adik.. Allah tahu apa yang terbaik untuk diri ini.. 

Setiap hari aku akan keluar bertemu pelanggan berkaitan personal loan bank rakyat.. Setiap hari gak akan mengedar kan risalah di Pejabat kakitangan awam, kuarters dan Sekolah.. Yang penting kita usaha.. InsyaAllah ada rezeki untuk aku pasti akan ada juga akhirnya.. 

+ lama tak update blog ni.. Lupa nk ucap Selamat Hari Raya.. InsyaAllah next entry akan explain pasal BNM punya arahan berkaitan loan 10 tahun dan impact jika PTPTN loan dimasukkan dalam sistem CCRISS. +

1 comment:

  1. After three months keje brsmart confirm taknak kuar..commission masyuk.. u able to achieve smpai 5k..

    ReplyDelete